fb_logo

BESCHERMING VAN BATTERIJEN

Do’s en don’ts

Geschikte opbergplaats, zorg en gebruik van uw batterijen.

Lees de instructies van uw apparaat voor u de batterijen plaatst. Gebruik enkel het voorgeschreven type en de juiste grootte van batterij.
Plaatsde batterijen op de juiste manier. Volg de symbolen die de goede manier tonen voor de plus- (+) en minpool (-) van de batterij.
Houd de contacten van de batterij proper door zachtjes te poetsen met een potloodgom of een stuk stof.
Verwijder lege batterijen onmiddellijk en sorteer ze correct.
Bij vervanging van lege batterijen: verwijder ineens alle batterijen en vervang ze allemaal met batterijen van hetzelfde type en dezelfde grootte.
Verleng het leven van een batterij door uw apparaat af te zetten of de batterijen uit te halen wanneer u het niet gebruikt (voor langere tijd).
Zorg voor een degelijke opbergplaats voor uw batterijen in een koele, droge plaats bij een normale temperatuur.
Houd geen batterijen in de buurt van kinderen, zeker geen kleine batterijen en knoopcelbatterijen. Wanneer ze ingeslikt worden, kunnen ze vast komen te zitten in de keel, waar ze ernstige verwondingen of zelfs de dood kunnen veroorzaken (in minder dan twee uur).
Gooi geen batterijen in een vuur, zo is er ernstig gevaar voor lekkage of scheuren.
Vermijd het uit elkaar halen, breken, doorboren of het op een andere manier beschadigen van een batterij, ze kunnen lekken of openbarsten.
Houd geen losse batterijen in een zak of portemonnee met metalen voorwerpen zoals muntjes, papierclips etc. Dit kan tot kortsluiting leiden, wat hoge temperaturen of lekken kan veroorzaken.
Verzamel geen batterijen of apparaten die werken met een batterij in warme plaatsen – verhoogde temperaturen kunnen leiden tot verlies van capaciteit, lekken of barsten.
Meng geen oude en nieuwe batterijen, of verschillende types en/of merken van batterij. Dit kan lekkage of scheuren veroorzaken, met waarschijnlijk persoonlijke verwonding of schade aan bezit als gevolg.
Geef geen batterijen aan jonge kinderen.